Cele mai populare fraude la cazinouri online

Industria jocurilor de noroc este o industrie bazată pe risc. O știm toți și totuși acest lucru nu ne determină să abandonăm speranța că vom primi câștiguri care ne vor schimba viața. Și asta nu este un lucru rău! Norocul te poate favoriza când nu te aștepți. Cheia este să fii perseverent! Riscurile de acest fel sunt riscuri înțelese și, mai ales, asumate.

Se pare însă că există unii jucători care decid să ia hățurile norocului în propriile mâini și să își forțeze șansele de câștig fraudând cazinourile. Bineînțeles, acest lucru este împotriva oricărei legi și etici de joc și, odată descoperită, poate fi pedepsită. Dar, doar în scop informativ, iată principalele fraude la cazinourile online.

1. Conturi multiple pentru bonusuri multiple

Crearea de conturi multiple pentru același jucător este o practică des întâlnită în rândul jucătorilor la cazinouri online. Acest lucru le permite:

  • să abuzeze de bonusuri, o formă des întâlnită de fraudă a cazinoului online; mai multe conturi le oferă acces la mai multe bonusuri de bun venit și promoții adresate jucătorilor noi și, astfel, la mai multe runde de joc gratuite.
  • să pună în practică tehnica gnoming – care se referă la crearea unui singur cont pentru încasarea câștigurilor și a altor conturi pentru a pierde în mod intenționat și a-și facilita acumularea câștigurilor în contul principal.
  • să se bucure de avantajele complotării (collusion) – în acest caz, fie un jucător folosește conturi multiple, fie mai mulți jucători conspiră pentru a manipula rezultatul jocului; tehnica este foarte des întâlnită la poker online și blackjack.
  • să creeze chip dumping – indivizi care înregistrează câștiguri din activități ilegale angajează anumite persoane să joace online la jocuri de noroc și să piardă în fața unei anumite persoane; persoana aceea va încasa banii murdari proveniți de pe piața neagră și îi va spăla prin intermediul câștigurile ilegale.

2. Fraudă a plăților efectuate către cazinourile online

Jucătorii „iscusiți” într-ale fraudelor, vor lua în calcula și posibilitatea de a frauda plățile efectuate către cazinourile online. Aceștia pot folosi:

cărți de credit furate – pot folosi bani furați pentru a revendica câștiguri reale.

refuzul debitării sumei de către cazinou – după ce și-au încărcat contul, jucătorii solicită o rambursare din partea băncii lor sau a furnizorului cardului, refuzând astfel debitarea de către cazinoul online.

alimentări cu telefonul – plățile cu telefonul le permit jucătorilor care comit fraudă să sune posesori de cartele telefonice și să îi păcălească să le alimenteze balanța care ajunge în conturile lor din cazinou.