Structura organizațională a unui cazinou

Fie că vorbim de un cazinou terestru, fie că vorbim de un cazinou online, toate sunt afaceri care au la bază o structură organizațională bine stabilită. Este evident că, în cazul cazinourilor online, structura organizațională diferă un pic, ținând cont că nu este necesar un număr atât de mare de angajați pentru a gestiona activitatea cazinoului, precum este nevoie în cazul cazinourilor terestre. Cazinourile au, de obicei, un număr mare de manageri care au ca activitate principală supravegherea și gestionarea diferitelor departamente. Iată structura organizațională de bază a unui cazinou:

Președintele, directorul sau managerul general

La conducerea unui cazinou se află întotdeauna un președinte sau un manager general. Jobul acestuia este de a supraveghea operațiunile care au loc în cazinou și în hotel, în cazul unui resort cu cazinou. Top managementul se ocupă atât de aspectele strategice, cât și de cele de planificare financiară ale cazinoului și răspunde, la rândul său, unui consiliu de administrație sau proprietarului cazinoului.

Vicepreședinții

Un cazinou poate avea unul sau mai mulți vicepreședinți care răspund direct președintelui sau managerilor generali. Aceștia se ocupă de resurse umane, finanțe și securitate. Structura organizațională a unui cazinou include, de obicei:

  • un vicepreședinte al finanțelor – se ocupă de aspectele financiare ale cazinoului supervizând departamentele de contabilitate, colectări, aprobări credite și achiziții
  • un vicepreședinte al operațiunilor – gestionează funcționarea cazinoului, și anume a meselor de joc, sloturilor și a altor tipuri de jocuri de noroc, pentru a se asigura că funcționează în parametrii normali și respectă legea
  • un vicepreședinte al resurselor umane – se ocupă de angajați, relații de muncă, asigurări de sănătate, compensația angajaților
  • un vicepreședinte al securității – este responsabil pentru securitatea, siguranța și supravegherea activității din cazinou din punct de vedere al riscurilor la care pot fi expuși angajații și jucătorii; colaborează cu companiile de asigurări.

Managerii

Managerii sunt mulți la număr și indispensabili pentru bunul mers al cazinoului. Fiecare operațiune din cazinou își are un manager. Astfel, structura organizațională a cazinoului include:

  • manageri ai meselor de joc
  • manageri ai sloturilor
  • manageri de tură
  • manageri de etaj
  • manageri ai serviciilor oaspeților
  • manageri ai alimentelor și băuturilor cazinoului etc.

Dealeri, casieri, asistenți la sloturi, ospătari

Aceștia sunt angajații care petrec cel mai mult timp în contact direct cu clienții. Dealerii de la mesele de jocuri, casierii care vând jetoanele, asistenții de la păcănele, toți lucrează impecabil pentru a se asigura că jucătorii se bucură de o experiență de joc plăcută. În această categorie, vei descoperi și personalul hotelului.

Echipa de supraveghere a cazinoului

Ultima, dar categoric nu cea din urmă, este echipa de supraveghere a cazinoului care asigură siguranța jucătorilor și a personalului cazinoului. Aceștia sunt angajații al căror job este să fie mereu cu ochii pe ce se întâmplă în cazinou și să asigure onestitatea jocului și a activității personalului. De cele mai multe ori, personalul de securitate raportează direct proprietarului cazinoului sau consiliului de administrație.

După cum vezi, un cazinou implică munca a numeroase persoane. Bineînțeles, în cazul unui cazinou online numărul angajaților este redus drastic datorită automatizării, software-ului RNG și altor „scurtături” tehnologice care permit funcționarea cazinourilor de ultimă generație.