Restricții la ruletă

Mica roată de la ruletă poate aduce câștiguri uriașe jucătorilor favorizați de zeița norocului. Tocmai de aceea, majoritatea cazinourilor online impun anumite restricții de pariere, în funcție de tipul de ruletă jucat.

Tipuri de ruletă

Atunci când te-ai decis să joci la ruletă, este bine să reții că există două tipuri importante de ruletă: ruleta europeană și ruleta americană. Ruleta americană și ale sale 38 de numere, precum și un pătrat în plus cu zero dublu, este jucată mai ales în SUA. Ruleta europeană are 37 de numere și un pătrat cu un singur zero și este populară în toată lumea.

Mai există și o a treia versiune de ruletă cu un pătrat cu trei de zero, dar, după cum probabil ți-ai dat seama, această formă de ruletă nu se numără tocmai printre preferințele majorității.

Tipuri de pariuri

Jocul de ruletă conține pătrățele roșii și negre cu numere de la 1 la 36 și un pătrățel verde care conține fie un zero, fie doi de zero. Această configurare a ruletei oferă o varietate de moduri de a plasa pariuri și de a face combinații. Astfel, șansele de câștig la ruletă sunt destul de mari, mai ales pentru cei familiarizați cu jocul.

Ținând cont de acest lucru și de faptul că obiectivul cazinourilor este de a face profit (evident!), multe dintre cazinourile online impun restricții de pariere, care se adresează mai ales jucătorilor care vor să joace pe mize foarte mari. Restricțiile se aplică celor două tipuri de pariuri care pot fi plasate pe masa de ruletă:

  • pariuri exterioare – acoperă grupuri mari de numere și parierea pe roșu/negru, par/impar, high/low cu o cotă de 1:1, precum și parierea pe coloane, cu o cotă de 2:1
  • pariuri interioare – sunt mai riscante și acoperă parierea pe anumite numere, cotele fiind de la 5:1 pentru o linie de șase până la 35:1 pentru un singur număr

Limite de pariere

Limitele pariurilor minime și maxime sunt de obicei aceleași atât pentru pariurile exterioare, cât și pentru cele interioare, mai ales la mesele cu limite mici și în jocurile de ruletă din cazinourile online.

Limita maximă a pariului exterior este cea mai mare sumă pe care o poți miza pe fiecare poziție a pariurilor exterioare. Nu există un maxim cumulativ.

Limita maximă a pariului interior se referă la suma care poate fi mizată pe fiecare număr individual. Toate celelalte tipuri de pariuri interioare (split – două numere, street – trei numere etc.) își au propria limită maximă.